Πασχαλινές Λαμπάδες Γιατρών του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου στην Αγράμπελη 

Στα ταξίδια ζωής που κάνουμε, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τη δυσκολία των συνανθρώπων μας. 
Αυτό το Πάσχα, η Αγράμπελη επέλεξε να υποστηρίξει τους Γιατρούς του Κόσμου.
 
Μαζί με υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες από ξεχωριστούς καλλιτέχνες, φιλοξενούμε στο κατάστρωμα του βιβλιοπωλείου και λαμπάδες των Γιατρών του Κόσμου. 
Χωρίς κανένα ίδιον όφελος από την αγορά, η Αγράμπελη γίνεται γέφυρα αγάπης. Προσφέροντας μια λαμπάδα των Γιατρών του Κόσμου σε αυτούς που αγαπάτε, βοηθάτε παράλληλα ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 
 
Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 17 αντιπροσωπείες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).
Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Η πρώτη και κύρια αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είναι η παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Ωστόσο, οι δράσεις επεκτείνονται και πέρα από το πλαίσιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης: Στηριζόμενοι πάντα στην ιατρική εμπειρία, οι Γιατροί του Κόσμου μιλούν ανοιχτά κατά της παρεμπόδισης της πρόσβασης στην υγεία, εναντίον της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
0:00
0:00