Παρουσίαση Βιβλίου – Ο Παππούς μου ο Γίγαντας


Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στις 12:30
Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ

Εκδόσεις Υδροπλάνο

Σας προσκαλούμε στην πρώτη παρουσίαση παιδικού βιβλίου για το νέο έτος!

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 12:30 θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την ξεχωριστή Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ και το θαυμάσιο βιβλίο της “ο παππούς μου ο γίγαντας”, των εκδόσεων Υδροπλάνο, σε μοναδική εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση.

“Ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους με μεγάλη ιστορία απλωμένη στις σελίδες του αφού μπορεί αμέσως κανείς να καταλάβει ότι είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ο μικρός Μίκης το σκάει από το σπίτι του νυχτιάτικα αναζητώντας το δέντρο που φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια ο παππούς του ο γίγαντας. Το δέντρο που κάτω από τον ίσκιο του ο παππούς του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, το δέντρο που ένωσε δικούς και αγαπημένους, το δέντρο που έδωσε καρπούς που δεν θα μαραθούν ποτέ, καρπούς όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η αγάπη, η φιλία, η ειρήνη… Ένας συνδυασμός του πραγματικού και του φανταστικού μέσα σε ένα βιβλίο που για μία ακόμη φορά μάς ενώνει γύρω από έναν Γίγαντα της Τέχνης, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Γιατί, όπως έλεγε και ο ίδιος, τελικά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου απλώνουν το χέρι και θα τους απλώνεις κι εσύ το δικό σου για να ονειρεύεσαι μαζί τους μια πατρίδα ελεύθερη, έναν λαό ευτυχισμένο και μια κοινωνία δίκαιη.”

Η επιλογή του βιβλίου έγινε με στόχο να συστήσουμε στα παιδιά μια εμβληματική προσωπικότητα, έναν αληθινό γίγαντα, τον Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τα μάτια του εγγονού του.

Η ίδια η συγγραφέας, Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ, είναι εγγονή του Μιχάλη Σουγιούλ, συνθέτη μοναδικών μελωδιών, όπως «Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» κ.α. Από μικρή διακατέχεται από την ομορφιά της τέχνης και της αρμονίας.
Σήμερα η Δέσποινα εργάζεται ως Καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών ενώ το πλούσιο βιογραφικό της, μαρτυρά την ακάματη αγάπη της για τη μουσική και τα βιβλία: είναι Μουσικοπαιδαγωγός του Συστήματος ORFF και παράλληλα συγγραφέας παιδικών βιβλίων και των βιβλίων του Οργανισμού για τη διδασκαλία της Μουσικής στο Δημοτικό, είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς επίσης και δημιουργός παιδικών CDs, όπως και ραδιοφωνική παραγωγός της παιδικής εκπομπής “Τσέπες γεμάτες λέξεις” στο ραδιόφωνο του Μεταδεύτερου.

Ο Πέτρος Μπουλούμπασης, με εικονογραφήσεις που έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με επαίνους και βραβεία για τις δουλειές του, μεταξύ των οποίων το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης 2007, έχει εικονογραφήσει μαγικά το βιβλίο αποδίδοντας το μεγαλείο της μορφής του Μίκη μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Πληροφορίες για το βιβλίο και τρόπους για τη βέλτιστη ανάγνωση από γονείς και εκπαιδευτικούς, θα βρείτε εδώ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο από τη συγγραφέα σε πρόσφατη συνέντευξή της, θα βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό για να ανταμώσουμε και πάλι, σε μια παρουσίαση γεμάτη μουσική και εκπλήξεις!

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο 210 973 0001 ή στο agrambelibooks@gmail.com

Share this post


0:00
0:00