Άκου το λιοντάρι


Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 20:30
Εκδόσεις Πατάκη

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 8:30 το βραδάκι, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου “Άκου το λιοντάρι” της κας. Σώτης Τριανταφύλλου, από τις εκδόσεις Πατάκη. Η κα. Σώτη Τριανταφύλλου, εξέχουσα συγγραφέας, αρθρογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφράστρια, έρχεται στο καράβι της Αγράμπελης με αφορμή το καινούργιο της βιβλίο.

Θέμα του βιβλίου είναι η ιστορία των Λεοντάρηδων, μιας μεσοαστικής οικογένειας που άκμασε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 στη Φωκίωνος Νέγρη, την κάποτε «Βία Βένετο» της Αθήνας και σταδιακά παρήκμασε όπως η γειτονιά τους, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο Χρήστος Λεοντάρης και η Φραγκίση Καίσαρη είναι οι γονείς του Ηλία και του Σαράντη Λεοντάρη, δυο αδερφών με αντίθετες ιδεολογίες και επιλογές. Η ερωμένη του πατέρα, η αδερφή της μητέρας και οι γυναίκες των αδερφών, αποτελούν δομικά υλικά ενός ιστού ανθρώπων και καταστάσεων που έπλεξε η συγγραφέας με καυστικό χιούμορ, δηκτικότητα και κατανόηση, μαζί.

Η κα. Τριανταφύλλου αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής και το Γαλλικό Τμήμα της Φιλοσοφικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Είναι διδάκτωρ στην Αμερικανική Ιστορία και την Ιστορία των πόλεων. Έχει κάνει μεταδιδακτορικές σπουδές στη φιλοσοφία των μαθηματικών και τις διεθνείς σχέσεις στο Centre Alexandre-Koyré του Παρισιού. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Centre d’Études Nord-Américaines στο Παρίσι. Πολυγραφότατη, έχει εκδώσει μυθιστορήματα, νουβέλες, δοκίμια και διηγήματα. Παράλληλα, εργάζεται ως μεταφράστρια από τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά), ως επιμελήτρια εκδόσεων, ως αρθρογράφος σε εφημερίδες (Athens Voice, Τα Νέα), ενώ έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (Έθνος, Κέρδος).

Έχει βραβευθεί κατά πλειοψηφία με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2018 για το έργο της «Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο», εκδόσεις Πατάκη. Έχει βραβευτεί με το ιταλικό βραβείο Alziator για το βιβλίο της «Κινέζικα κουτιά», καθώς και με το βραβείο Καλλιγάς για τη δημοσιογραφική της δραστηριότητα. 

Share this post


0:00
0:00